Dierenwelzijn

Dierenwelzijn

Stap voor stap naar een Beter Leven

Bij Albert Heijn voelen we onze verantwoordelijkheid voor dierenwelzijn en duurzaamheid en zijn we ons bewust van onze belangrijke rol als grote supermarkt hierin. Dat heeft inmiddels tot aanzienlijke verbeteringen geleid. Zo hebben bijna al ons varkensvlees en onze varkensvleeswaren ten minste één ster van de Dierenbescherming en bieden wij een groot assortiment scharrel en biologische kip.

"Ik lig het liefst naast een mooi biefstukje op het bord."

Herken de sterren

Diervriendelijker geproduceerde vleesproducten zijn te herkennen aan het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker het vlees. Albert Heijn biedt een ruime keuze aan vlees en vleeswaren, waarbij rekening wordt gehouden met het welzijn van het dier. Van hamlap tot rookworst.

Naar de website van de Dierenbescherming

Vanaf 2015 is vrijwel al het vlees van onze Eigen Merken duurzamer geproduceerd. Vanaf eind 2016 geldt dat ook voor de meeste vleeswaren.

Welke stappen hebben we gezet?

Uiterlijk eind 2016 is nagenoeg het hele varkensvleesschap bij Albert Heijn voorzien van minimaal 1 Beter Leven ster van de Dierenbescherming. Na de omschakeling op de ondergrens van 1 Beter Leven ster in het varkensvleesschap die Albert Heijn in 2010 inzette, zijn de varkensvleeswaren nu ook met minimaal 1 Beter Leven ster. Vanaf 2016 verkoopt Albert Heijn een kip die vitaler en sterker is en meer ruimte heeft, de zgn. nieuwe AH kip. Daarnaast is ons aanbod aan scharrel en biologische kip vergroot. In 2016 zijn overgestapt op een ander ras kalkoen: langzaam groeiend.

  • onze doelstelling geldt voor ons vlees: kip, kalf en varken.
  • we investeren extra in dierenwelzijn.
  • we bieden je altijd een biologisch of scharrel alternatief voor kip en varkensvlees.

Kip

Ken je kip

De ene kip is de andere niet - de omstandigheden waarin kippen leven verschillen. Albert Heijn biedt keuze in prijs en mate van dierenwelzijn.

Hoe je verantwoord kippenvlees herkent

Varken

Varkens met een beter leven.

Bijna al ons varkensvlees en de producten die ervan gemaakt zijn, hebben een ster van het Beter Leven keurmerk. Dat is mooi, want zo gunnen we heel veel varkens een prettiger leven. Met meer ruimte, meer daglicht en zelfs speelgoed zodat deze slimme en nieuwsgierige dieren zich niet hoeven te vervelen.

Lees meer over onze sterrenvarkens

"Ik ben een varken van vandaag. Met speelgoed en zelfs een webcam. Kijk maar even in mijn hok!"

Rund/Kalf

Wat voor vlees heb je in de pan?

Over rund- en kalfsvlees valt veel te vertellen. Over het type rund bijvoorbeeld en waar het vandaan komt. Bij Albert Heijn kies je uit verschillende soorten, al dan niet met één of meerdere sterren van het Beter Leven Keurmerk.

Over ons kalfs- en rundvlees

Géén vlees kan ook lekker zijn.

Een dagje zonder vlees is beter voor dierenwelzijn en het milieu. En het is nog gezond en lekker ook. Als alternatief voor vlees kun je kiezen voor talloze vleesvervangers en er komen steeds weer nieuwe bij. Zo is het heerlijk experimenteren in de vegetarische keuken.

Naar recepten zonder vlees

Kijk, daar loopt onze melk!

Een koe hoort in de wei. Lekker grazen, rusten en herkauwen temidden van de kudde. Daarom is bijna al onze AH Huismerk melk afkomstig van koeien die je gewoon kunt zien lopen in het land. Dat geeft koeien een beter leven en ook het Nederlandse landschap gaat erop vooruit.

"Geen kwaad woord over buitenlandse koeien, maar ik kom gewoon lekker uit Nederland"

Eieren

Wat een kip moet scharrelen voordat haar ei een stempel krijgt.

Dat is precies vastgelegd: de ruimte, het voer, zelfs de afleiding die ze krijgen. Dat alles verschilt per categorie: scharrel, vrije uitloop, biologisch en rondeeleieren.

Alles over onze eieren

Vis

Vis is gezond. Maar hoe houden we de zee gezond?

Door goede afspraken over hoevéél er wáár en wannéér mag worden gevangen. En te investeren in kweekvis die net zo lekker en gezond is.

Alles over duurzame vis