Meer Doen

Albert Heijn doet meer..

Bij Albert Heijn geloven we dat we met veel kleine stapjes, grote resultaten kunnen behalen. Dat als we met z'n allen iedere keer een beetje meer doen, we ook iedere keer een beetje meer bereiken. Zo kunnen we bijvoorbeeld meer doen voor het milieu, of voor eerlijke producten, meer doen voor het welzijn van dieren, meer doen voor de buurt. En door al dat 'meer doen' krijgt een groot woord als 'duurzaamheid' ineens een eigen plekje in ons dagelijkse leven. Doet u mee? De afgelopen jaren is het totale eigen merk assortiment onder de loep genomen. Samen met leveranciers en certificerende instanties hebben inmiddels duizenden producten een duurzame stap gezet voor mens, dier of milieu. U leest er meer over in de folder 'Stap voor stap een duurzamer assortiment'

Albert Heijn doet meer voor...

Dier

Let op het Beter Leven keurmerk. Op de verpakking staat duidelijk hoe diervriendelijk het product is geproduceerd dit is goed te zien aan de hand van de sterren.

Meer over diervriendelijke producten

Buurt

Een prettige, veilige buurt begint met een schone buurt. Daar werken we bij Albert Heijn graag actief aan mee.

Meer over een schone buurt

Albert Heijn ambities

In elke rol proberen we een bijdrage te leveren aan een gezonde en duurzame samenleving. Dat zie je terug in duidelijke doelstellingen en concrete programma's. Ook maakt Ahold Delhaize, het moederbedrijf van Albert Heijn, elk jaar een duurzaamheidsrapport.

Meer over onze ambities

Bekijk ons jaarverslag duurzaamheid

Nederlandse consumenten zien Ahold Delhaize, het moederbedrijf van Albert Heijn, als groenste beursgenoteerde bedrijf van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van stichting Natuur&Milieu (2015). En daar zijn we trots op!

Lees hier het volledige rapport

Wilt u zelf ook meer doen?

Dat kan op ontelbaar veel manieren die samen optellen tot indrukwekkende resultaten. Geen kassabonnetje nodig? Daarmee kunnen we jaarlijks wel 50.000 km kassarol besparen! Geen gratis plastic tasje meer bij de kassa, dat scheelt 600 kilo plastic per dag. Niet meer kopen dan nodig is, dan hoeft u minder weg te gooien. Spaar niet alleen het milieu maar scheelt ook geld in uw portemonnee! Zet de koelkast een paar graden lager, dan kunt u groente en fruit dagen langer bewaren. Op deze site ontdekt u nog veel meer tips!