Herfst op z'n lekkerst

Ondanks het weer is de herfst een kleurrijk jaargetijde. De kleuren van de bomen veranderen langzaam en in de keuken maken we plaats voor soepen en stoofpotjes.

Typische herfstproducten

De oogstwijzer

In de seizoenswijzer zijn zoveel mogelijk verschillende groente- en fruitsoorten afgebeeld. Groente en fruit in deze seizoenswijzer zijn in de meeste gevallen het hele jaar verkrijgbaar, maar zijn in de genoemde maanden op hun lekkerst.

Pompoen

De pompoen is familie van de komkommer en meloen. Deze grote, bolronde vrucht heeft een stevige, harde schil en oranje vruchtvlees met grote platte zaden. Pompoen wordt al meer dan 10.000 jaar gegeten, maar was tot voor kort in Nederland niet zo bekend. Maar in Amerika kennen ze tal van gerechten met pompoen, waarbij de zoete pompoentaart op Thanksgiving misschien wel het bekendste gerecht is.Bekijk hier alle pompoenen

Populaire pompoenen

Een afbeelding van AH
1.79

Uit het assortiment

Appels

Veel van de appels worden in de herfst geplukt. Denk aan De Elstar. Deze appel is de populairste appel in Nederland. Hij heeft een rode blos en een geelgroene ondergrond. De Elstar is oorspronkelijk in Nederland gekweekt en is een kruising tussen de Ingrid Marie en de Golden Delicious. Arie Visser uit Elst kweekte rond 1955 de eerste Elstar.Bekijk hier alle appels

Populaire appels

De lekkerste herfstgerechten, maar dan makkelijk

Met meer dan 20 verspakketten heb je je boodschappen zo gedaan. In onze (herfst) verspakketten zitten alle verse groenten en kruiden al bij elkaar. En precies de juiste hoeveelheden, dus no waste!

Onze herfsttoppers

Typisch herfst