Verantwoord cacao produceren

Alle Eigen Merk cacaoproducten van Albert Heijn worden gemaakt van duurzaam geteelde cacaobonen. Daarmee bedoelen we niet alleen chocoladerepen, maar ook ijs, koek en zuivelproducten waarin cacao is verwerkt. Bij de teelt van duurzame cacaobonen wordt verantwoord omgegaan met het gebruik van landbouwgrond en water. Bovendien wordt er goed gekeken naar de arbeidsomstandigheden op de plantages die zich voornamelijk in West-Afrika bevinden.

UTZ-gecertificeerd

Albert Heijn vraagt dat alle eigen merk cacao en chocoladeproducten Rainforest Alliance (UTZ) gecertificeerd zijn. Dit is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud, en richt zich op de professionalisering van boeren en boerenorganisaties. Het zorgt doorgaans voor een betere kwaliteit van de oogst en hogere opbrengsten van de duurzaam geteelde producten.

Naar AH chocolade

Delicata: Samen met Tony’s Chocolonely op weg naar 100% slaafvrije chocolade!

Delicata heeft een simpel en helder doel: zoveel mogelijk mensen blij maken met chocolade. Dat doen we door chocolade te maken in heel veel verschillende heerlijke smaken, in mooie verpakkingen, voor alle soorten chocoladeliefhebbers. Samen met Tony's Chocolonely zijn we nu ook opweg naar 100% slaafvrije chocolade waarbij íedereen blij kan zijn met chocolade!

Met onderstaande inkoopprincipes en onze reeds bestaande UTZ certificering veranderen we de cacaoindustrie en maken we 100% slaafvrij de norm in chocolade. Want pas dan kunnen we echt zeggen: Chocolate Happiness for All.

  • Traceerbare cacaobonen

  • Een hogere prijs, meer dan de certificeringspremie

  • Langetermijnsamenwerking

  • Coöperaties versterken

  • Samen de kwaliteit en productiviteit verbeteren

De eerste slaafvrije repen liggen sinds maart 2019 in het schap.

Naar Delicata chocolade
Bekijk de video
Leer meer over Delicata

Bekijk de video

De toekomst van koffie

Nederlanders drinken gemiddeld ruim een halve liter koffie per dag. We staan hiermee op de vijfde plek wereldwijd; alleen in Scandinavische landen gaat er meer koffie doorheen. Albert Heijn zet zich al jaren in voor verduurzaming van de koffieketen zodat ons geliefde kopje koffie eerlijk wordt geproduceerd én heerlijk smaakt.

Perla Future Coffee Project

Met de lancering van het innovatieve ‘Perla Future Coffee Project’ gaat de verduurzaming nóg een stap verder door bij te dragen aan duurzamere landbouw en steun aan lokale koffieboeren. De nieuwste toevoeging aan het assortiment, de Perla Origins Tanzania koffieboon, is het resultaat van een intensieve samenwerking met een koffiekwekerij aan de voet van de Kilimanjaro in Tanzania.

Naar Perla koffie
Ontdek wat Perla doet voor de lekkerste koffie
Perla Future Coffee

Ontdek wat Perla doet voor de lekkerste koffie

UTZ-gecertificeerde thee

Albert Heijn zet zich al jaren in voor verduurzaming van de theeketen, zodat ons geliefde kopje thee eerlijk wordt geproduceerd én heerlijk smaakt. Sinds jaren is alle eigen merk thee al UTZ gecertificeerd. Dit is voor kleinschalige theeboeren in China, India of Sri Lanka een belangrijke stap in de juiste richting.

Naar AH thee