Varken, waar komt het vandaan?

Bijna al onze varkensvlees producten van AH Huismerk hebben sinds 2011 een ster gekregen van het Beter Leven keurmerk. Het Beter Leven Keurmerk staat voor diervriendelijker vlees. Hoe meer sterren: hoe diervriendelijker het vlees. Met ons assortiment bieden we de grootste keuze in diervriendelijker varkensvlees. De varkens krijgen meer ruimte en speelmateriaal. Ook worden de mannelijke varkens niet gecastreerd.

Minder antibiotica

In de ketens met 1 of meer sterren van het Beter Leven keurmerk wordt significant minder antibiotica gebruikt. Met uitzondering van de situaties waar het dierenwelzijn onder druk komt te staan door ziekte.

Bekijk de herkomst van AH Excellence Spaanse ham

AH Huismerk varkensvlees

Alle 150 aangesloten varkenshouderijen voldoen aan de richtlijnen van de Dierenbescherming en zo is bijna al het AH Huismerk varkensvlees goed voor 1 ster. De varkens hebben meer ruimte dan in de gangbare varkenshouderij. Zo kunnen de dieren makkelijker hun natuurlijk gedrag vertonen. De varkens hebben meer speelmaterialen. Bovendien worden de mannelijke varkens niet gecastreerd.
Bestel hier AH Huismerk varkensvlees

Populair AH Huismerk varkensvlees

AH Scharrel varkensvlees

AH Scharrel varkensvlees krijgt 2 sterren van het Beter Leven keurmerk. Deze varkens komen niet uit Nederland, maar uit Engeland of Schotland. Hier hebben ze op de boerderijen een prima leven gehad. De vloer is bestrooid met stro zodat het lekker zacht is, en er is speelmateriaal. De vrouwelijke varkens mogen het hele jaar naar buiten. Daar kunnen ze hun natuurlijke gedrag vertonen en lekker wroeten en modderbaden nemen. De mannelijke varkens worden niet gecastreerd.
Bestel hier AH Scharrel varkensvlees

Populair Scharrel varkensvlees

AH Biologisch varkensvlees

AH Biologisch varkensvlees krijgt 3 sterren van het Beter Leven keurmerk, het hoogst haalbare op het gebied van dierenwelzijn. De varkens hebben bijna twee keer zoveel ruimte als varkens in de gangbare varkenshouderij zonder ster. De vrouwelijke varkens mogen het hele jaar naar buiten. Daar kunnen ze hun natuurlijke gedrag vertonen, wroeten en een modderbaden nemen. De vloer is bestrooid met stro zodat het lekker zacht is. De varkens hebben een overdekte uitloop naar buiten van 1 m2 per dier.
Bestel hier AH Biologisch varkensvlees

Populair Biologisch varkensvlees