Energie besparen in huis. Zo doe je dat!

Wist je dat je met simpele aanpassingen in het huishouden al snel geld kunt besparen op je energierekening? Albert Heijn zet 4 handige tips voor jou op een rijtje. Kleine moeite, makkelijk besparen!

Tip 1: Was op een lagere temperatuur

Met het draaien van een koudere was bespaar je energie. Hoe lager de temperatuur, hoe lager de kosten. Het Albert Heijn Waspoeder Wit krijgt de was ook schoon op lage temperaturen. Zo schoon zelfs, dat ons waspoeder is verkozen tot Beste uit de Test & Beste Koop volgens de Consumentenbond!

Ervaar het zelf

Tip 2: Kook voor meerdere dagen

Simpel: je maakt één keer een basisrecept en daarmee kook je, voor meerdere dagen, twee keer iets anders. Maak bijvoorbeeld een grote portie (vega)gehaktsaus en eet het de ene dag met pasta en de andere dag in een pizzabroodje. Praktisch en lekker!

Tip 3: Voorkom sluipverbruik

Wist je dat jouw waterkoker en koffiezetapparaat stroom verbruiken, ondanks dat ze uitstaan? Dit sluipverbruik zorgt voor extra energiekosten en kan makkelijk voorkomen worden. Maak eens een rondje door het huis en trek (onnodige) stekkers uit het stopcontact. Denk bijvoorbeeld aan de lader van je elektrische tandenborstel, de stekker van de magnetron en het nachtlampje.

 

Tip 4: Bespaar energie met een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat heeft verschillende handigheidjes die je helpen met het besparen van energie. Zoals het automatisch uitschakelen van de verwarming als je niet thuis bent. Met de Tado Smart Thermostat V3 kun je je energieverbruik tot wel 31% verminderen.

Veel Sinterklaas lekkers, voor weinig