Hoe werkt Sponsored Products

Word zichtbaar op de meest relevante plaatsen op AH.nl en in de AH App

Het inzetten van Sponsored Products zorgt ervoor dat jouw producten nog beter onder de aandacht worden gebracht bij de AH-shopper die jouw product(en) zoekt. Jij bepaalt vooraf op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden. Jouw producten worden beter zichtbaar als klanten zoeken op deze zoekwoorden. Daarnaast bepaal je de maximale kosten per klik zelf in het biedingssysteem en betaal je pas wanneer de AH-shopper op jouw advertentie klikt.

Sponsored Products biedt real-time inzicht in performance en data in een persoonlijk en overzichtelijk dashboard. Het zorgt ervoor dat jij zelf invloed hebt op de zichtbaarheid en je je producten op de beste plekken op AH.nl en in onze App krijgt.

Doordat je zelf de zoekwoorden kiest en het budget bepaalt, heb je alles zelf in de hand. Ook kan je gemakkelijk jouw Sponsored Products-campagnes optimaliseren door extra zoekwoorden toe te voegen of je budget aan te passen.

Starten met Sponsored Products

Deze stappen moet je doorlopen om je eerste campagne op te zetten. Verder op de pagina leggen we de stappen in meer detail uit.

  1. Klik op de linker button hieronder om in te loggen. Nog geen account? Meld je dan aan via de rechter button hieronder.
  2. Maak een nieuwe campagne aan. Bepaal de looptijd, het budget en stel een maximale Cost per Click (CPC) in.
  3. Selecteer de producten die je in deze campagne wilt inzetten.
  4. Nu is het tijd om zoekwoorden te selecteren. Het selecteren van de juiste zoekwoorden voor jouw producten is een essentieel onderdeel van je advertentiestrategie.
  5. Start nu jouw campagne!
  6. Als je campagnes lopen, ben je nog niet klaar. Nu is het tijd om te optimaliseren. Voeg extra zoekwoorden toe en wijzig eventueel je CPC op basis van real-time data.