Avatar Andrea van Herk

uit Oudewater

Avatar

Favoriet recept van... Marjo Peters

Chocolade ballen

Gebak, Hapje, 2 personen, Hollands

Ingrediënten

  • 75 gram poedersuiker
  • 45 gram cacao
  • 75 gram boter
  • 300 gram amandelspijs

Bereiden

Strooi in een diep bord de poedersuiker.

Meng er 30 gr cacao doorheen.

Doe nu de boter erbij(hij moet wel zacht zijn, op kamertemperatuur).

Prak alles goed met een vork door elkaar.

Doe het nu in een beslagkom en verbrokkel de amandelspijs erin.

Kneed dan dit alles met koele handen, maar wel snel en goed, tot een stevige bal. Druk de bal plat en snijd hem in 20 stukjes.

Maak van deze stukjes mooie balletjes.

Je moet ze wel snel rollen anders worden ze weer zacht.

Leg de balletjes 15 min. in de koelkast.

Strooi in een bord de rest van de cacao en rol de balletjes erdoor.

Als je het leuk vind kun je de balletjes ook in papierenbakjes(caisses) leggen.

Om goed stijf te worden moeten de balletjes nog minstens 2 uur in de koelkast.

Materialen

  • beslagkom vork en mes diep bord

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.