Avatar

Favoriet recept van... Annemiek Arts-Commerell

Risotto met chorizo, geitenkaas en erwten

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Italiaans

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 200 gram chorizo in blokjes
  • 20 gram ongez boter
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 kleine venkelknol, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 350 gram arborio rijst
  • 1,2 l kippenbouillon
  • 175 gram diepvrieserwten
  • 2 èl verse munt
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas + plus beetje extra
  • 150 gram geitenkaas

Bereiden

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes chorizo toe en bak ze knapperig. Neem de chorizo uit de pan en zet deze apart.

Doe de boter in de koekenpan en bak de ui 1-2 minuten of tot hij zacht is. Voeg venkel en knoflook toe en bak nog 1 minuut, voeg dan de rijst toe. Bak alles al roerend, tot alle rijstkorrels bedekt zijn met boter. Voeg geleidelijk de bouillon toe (een soeplepel per keer) terwijl je af en toe roert, tot al het vocht is opgenomen. Voeg de erwten toe en bak de risotto nog 1 minuut. Doe dan de chorizo terug in de pan.

Voeg vlak voor het serveren de munt, Parmezaan en 100 gram geitenkaas toe. Verdeel de risotto over 4 borden. Strooi de extra parmezaan en de rest van de geitenkaas erover.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.