Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Appelbol om te smullen

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands

Ingrediënten

  • 4 plak bladerdeeg
  • 50 g amandelspijs
  • 50 g kaneelsuiker
  • 4 goudrenetten (gelijke grootte)
  • 1 eierdooier
  • 2 dl room
  • 50 g suiker

Bereiden

Warm de oven voor op 200 graden C.

Maak van de amandelspijs 8 ronde bolletjes.

Schil de appels en boor het klokhuis eruit met een appelboor.

Stop aan de onderkant van elke appel een bolletje spijs in het boorgat.

Vul het boorgat op met kaneelsuiker.

Dek nu de boorgaten af met de andere 4 spijsbolletjes.

Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op de bovenkant van de appel en vouw het plakje om de appel heen.

Plak eventueel dicht met een beetje water.

Het deeg moet helemaal gesloten zijn.

Roer eierdooier met een vork los en strijk hiermee de appelbol in met een kwastje.

Druk de bovenkant eerst nog eens flink in de kaneelsuiker en bak deze dan 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip:

Zet appelbol op een bordje en geef er vanillesaus bij.

Recept voor vanillesaus:

Snij enkele vanillestokjes overlangs door en schraap nu het vanillemerg eruit.

Doe enkele eierdooiers met wat room, suiker en vanillemerg in een pannetje en verhit het langzaam.

Roer steeds door tot de saus gaat binden.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.