Avatar

Favoriet recept van... M ter Borg

Vegetarische Surinaamse roti met ei

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters

Ingrediënten

  • 5 eieren

Bereiden

voor de curry:

5 eieren

zonnebloemolie

2 rode uien

3 knoflooktenen fijngesneden

halve eetlepel komijnpoeder

halve eetlepel koriander

2 à 3 eetlepels Surinaamse kerriepoeder of Massala

1 tomaat in stukjes of een eetlepel tomatenpuree

600 gram aardappelen geschild en in grote blokjes

500 gram kouseband in stukjes van 4 cm.

2 bouillonblokjes

1 groen pepertje of madame jeanette.

Kook de eieren hard. Snipper de uien en bak in een braadpan. Voeg de knoflook toe en bak mee. Voeg de peper toe en bak mee Roer eerst de komijn en korander er door en daarna de kerriepoeder. Roer de tomaat of de pureer erdoor en bak een paar minuutjes mee. Let op dat het mengsel niet verbrand. Roer de aardappelen er door heen en bak even mee zodat ze lekker onder de kruiden komen. Voeg water toe todat de aardappelen half onder staan, breng aan de kook en laat de bouillonblokjes hierin oplossen. Roer voorzichtig door en laat sudderen tot de aardappelen bijna gaar zijn. Voeg nu de kousenband toe en kook nog vijf minuten. (bak de gepelde eieren eventueel even aan in wat olie, dat hoort maar sloeg ik over). Roer de eieren voorzichting door het mengsel. Proef of de curry op smaak is en voeg eventueel zout en peper toe.

voor de roti:

rotimix Chan's (bij mijn AH of toko)

350 gram lauwwarm water

beetje boter of ghee

Roer de mix met het water tot een deeg. Rol hier zes ballen van en laat een half uur staan. Rol de ballen uit met een deegroller en bak in een antiaanbakpan of plaat tot ze bruin gebakken zijn. Smeer hier nog een beetje boter of ghee over.

Bronvermelding

recept van de dag

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.