Avatar

Eigen recept van... Nelly Cuisinier

Amuse eiercrème met gerookte paling (of een andere gerookte vis) en zoetzure komkommerblokjes

Anders, Hapje, 8 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Wachttijd 1440 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Hollands

Ingrediënten

  • 25 gr suiker
  • 1 dl angelica-edik* of natuurazijn gezoet met suiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 komkommer
  • 2 eieren
  • 1 eetl mayonaise
  • ½ eetl crème fraÎche
  • 1 limoen
  • peper & zout
  • 1 gerookte palingfilet (of een andere gerookte
  • vis, bijv. forel, heilbot)
  • dille of bieslook

Bereiden

1. Los de suiker op in de edik en klop er de olie door.

2. Schil de komkommer, verwijder het zaad en snijd in zeer kleine blokjes.

3. Schep de komkommerblokjes door het olie-edikmengsel en marineer 24 uur.

4. Kook de eieren 5-6 minuten en pureer ze met de mayonaise en de crème fraîche (in de keukenmachine).

5. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.

6. Snijd de palingfilet in kleine blokjes.

SERVEREN

1. Spuit wat crème onder in het glaasje.

2. Verdeel de komkommerblokjes er over.

3. Leg er de kleine blokjes vis op.

4. Garneer met een klein toefje dille of bieslook (zeer fijn gesneden of kleine sprietjes).

5. Serveer op een mooi bordje met een lepeltje.

Materialen

  • Kleine glaasjes bijv. een glaasje met een hoge steel Spuitzak *Angelica-edik ook wel geschreven als Angelika-edik zorgt er voor dat de komkommers veel langer knapperig blijven. Angelica-kruid = grote engelwortel Ediks zijn azijnen die geen azijn mogen heten omdat de zuurgraad lager is.Daardoor komen de smaken van de natuurlijke ingrediënten beter tot hun recht in de sauzen, dressings of vinaigrettes waarin de ediks worden gebruikt. Bijkomend voordeel van de lage zuurgraad is het feit dat er geen suiker hoeft te worden gebruikt om het zuur te maskeren. Ediks zijn in speciaalzaken, natuurwinkels of via internet te koop.

Bronvermelding

Andere bron

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.