Avatar

Eigen recept van... Irène Plat Du Jour

(AANBEVOLEN) AMUSE-glaasje broccolimousse met gedroogde Parmaham en Parmezaanse kaas

Anders, Hapje, 4 personen, Wachttijd 30 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Italiaans

Ingrediënten

  • half stronkje broccoli
  • 5 dl water
  • groentebouillonblokje
  • 3 el culinaire room, kookroom (light) of slagroom*
  • zout, versgemalen peper, paprikapoeder
  • paar plakjes Parmaham
  • Parmezaanse kaas, geschaafd in schilfers

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de halve stronk broccoli gaar in een halve liter water met een groentebouillonblokje. Laat afkoelen. Mix de broccoli en de door u gekozen room met wat zout en peper.(* ik heb de lightroom gebruikt). Droog de Parmaham in de oven op 180 graden gedurende enkele minuten tussen twee velletjes bakpapier en breek deze daarna in stukjes.

Neem een aantal aperitiefglaasjes. Doe in elk glaasje een bodempje broccolimousse. Leg daarbovenop de Parmaham en wat schilfers Parmezaanse kaas. Voor de kleur strooi je er nog wat paprikapoeder over.

Materialen

  • staafmixer, bakpapier

Bronvermelding

eigen verzameling recepten

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.