Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Camembert: Gebakken Camembertje

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Bereidingstijd 12 minuten, Hollands

Ingrediënten

  • 4 eetl. bloem
  • 4 eetl. melk
  • 4 eetl. paneermeel
  • 1 doosje camembert (250 g.)
  • 4 eetl. boter
  • 4 eetl. kersenjam (halfzoet)
  • 1 eetl. rode port
  • 2 plukjes peterselie

Bereiden

Zet alle spulletjes klaar.

In diep bord bloem en melk tot glad papje roeren. In ander diep bord paneermeel strooien.

Camembert eerst door het bloempapje halen en dan door de paneermeel wentelen.

In koekepan boter verhitten. Camembert +/- 2 min. aan elke kant goudbruin bakken.

In een kommetje jam en de port door elkaar roeren.

Camembert uit pan halen en halveren en garneren met een plukje peterselie.

Halve camembert op (warm) bord leggen en het jamsausje er naast serveren.

Een lekker stampotje (bijv. posteleinstampot) met walnootstukjes is er heerlijk bij.

Materialen

  • 2 diepe borden, koekepan, kommetje.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.