'Risotto met Paddenstoelen en Truffelolie' Mijn absolute favoriet Een top gerecht wat zeker niet moeilijk is om te maken. Dit gerecht maak ik al jaren en valt goed in de smaak bij iedereen

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

1 el olijfolie

½ theelepel truffelolie

½ rode ui

100 gram paddenstoelen mix (champignons, kastanje champignons, oesterzwammen, shii-take)

150 gram risottorijst

75 ml droge witte wijn

½ teentje knoflook

½ zak rucola

Peper en zout

50 gram Parmezaanse kaas

375 ml bospaddenstoelen bouillon (of groentenbouillon)

Benodigdheden

1 Grote koekenpan

1 Grote kookpan

Voorbereiding

1. Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltjes en snijd ze grof

2. Bak de paddenstoelen ongeveer 5 minuten en voeg peper en zout toe

3. Snijd de rode ui in kleine blokjes

4. Pers de knoflook

Bereidingswijze

1. Kook de risotto in de paddenstoelen bouillon

2. Roer regelmatig door de risotto

3. Kook de risotto in 15-20 minuten gaar

4. Verhit ondertussen de olie in de kookpan en fruit de rode ui en de knoflook

5. Blus dit af met de witte wijn en zet het vuur laag op

6. Giet de risotto af en voeg toe aan de pan met de knoflook en ui

7. Meng dit goed door elkaar

8. Schep de risotto op het bord en doe daar een schepje Parmezaanse kaas en een plukje rucola op

Tip: Pas op met truffelolie! Truffelolie heeft een heftige smaak dus je kunt beter te weinig dan te veel gebruiken

Bronvermelding

internet

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.