Avatar Jolanda van Hoorn

uit Zaltbommel

Avatar

Favoriet recept van... Beppie Kloosterman

Pittige runderstoof met paddestoelen (Stufato di manzo)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 25 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Italiaans

Ingrediënten

  • 400 gram mager rundvlees van de bil
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram kleine uien
  • 50 gram pancetta of gerookt spek, in blokjes
  • 150 gram gemengde paddestoelen, in blokjes
  • 1 flinke wortel, in blokjes van 1 cm
  • 2 teentjes knofllook, fijngehakt
  • 1,5 dl rode wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 4 dl runderbouillon
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • zout
  • peper

Bereiden

Verhit de heteluchtoven tot 200 graden Celsius.

Doe het vlees in een grote kom en bestuif het met bloem.

Verhit de olie in een gietijzeren braadpan of een vuurvaste ovenschaal en bak het vlees rustig in 2 à 3 minuten bruin. Schep het uit de pan en houd het apart.

Doe de uien en de pancetta in de pan en bak ze onder af en toe roeren 5 minuten. Voeg de paddestoelen, wortel en knoflook toe en bak alles weer 5 minuten. Giet de wijn in de pan en breng hem aan de kook.

Roer de blokjes vlees door de saus, doe de tomatenpuree erbij en roer alles rustig door elkaar. Voeg steeds een scheut bouillon toe en blijf roeren tot er een saus ontstaat. Breng hem aan de kook.

Doe de rozemarijn en laurier in de pan, zet de deksel erop en zet hem 25 minutenin het midden van de oven. (We hadden magere runderlappen en hebben het zo'n anderhalf uur in de oven gehad.) Haal 5 minuten voor het einde van de stooftijd de deksel van de pan zodat de saus wat kan binden.

Breng het geheel op smaak met zout en peper en laat de schotel voor het opdienen 10 minuten buiten de oven staan.

Bronvermelding

Gino d'Acampo (Mijn Italiaanse Dieet)

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.