Avatar

Favoriet recept van... Anita Habraken

'Oma's perfecte wortelstamppot of hutspot'

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

500 gram geschilde aardappelen

250 gram in schijfjes gesneden wortelen

2 fijn gesneden uien

400 dl water

100 gram boter

Peper en zout

50 gram gedroogde fijne broodkruimels

200 gram geraspte jonge kaas

Fijngehakte peterselie

Bereiding

Vul een grote pan met water en een klein beetje zout.

Voeg de aardappelen, uien en wortelen toe en laat deze 30 minuten koken.

Giet het water af en voeg de boter toe.

Stamp het mengsel fijn met een stamper.

Voeg peper toe naar smaak.

Voeg de peterselie en de geraspte kaas toe en roer deze er door heen.

Serveer de stamppot heet!

Tips:

Uiteraard kan je variƫren met de soort kaas die je gebruikt. Dat is een kwestie van smaak. Ook kan je nootmuskaat toevoegen als smaakvariatie.

Ook kun je in plaats van kaas stukjes worst of gebakken spekjes toevoegen.

Als ovenschotelvariatie kun je de stamppot nog 15 minuten in de oven zetten. Bestrooi de stamppot met broodkruimels en wat geraspte kaas en leg wat worst er bovenop.

Bronvermelding

oma Bakker

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.