Avatar

Favoriet recept van... Jetty van Enk

Plaattaart met kapucijners en spekjes

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Bereidingstijd 25 minuten, Hollands

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 1 blik tomatenpuree (140 gr)
  • 3 el olijfolie
  • 250 gr magere spekreepjes
  • 2 uien, in ringen
  • 2 potten jonge kapucijners (a 340 gr) uitgelekt
  • 1/2 bosje peterselie, fijngehakt.
  • 75 gr geraspte jongbelegen kaas
  • 1 el wittewijnazijn
  • 100 gr slamelange naar keuze

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 gr C. Leg de deegplakjes op de bakplaat, laat de naden overlappen en druk ze aan. Snijd het deeg op 1 cm van de rand in, maar niet helemaal door. Prik het deeg in met een vork en bestrijk met de tomatenpuree/ Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de spekreepjes knapperig uit. Voeg de ui toe en bak in 3 min. zacht, zonder te kleuren. Schep er de kapucijners met de peterselie en zout en peper naar smaak door. Verdeel de kapucijners over de tomatenpuree. bestrooi met de kaas. Bak de taart in een voorverwarmde oven in ca 25 min. goudbruin en gaar. Maak de slamelange aan met 2 el olijfolie, de wijnazijn, zout en peper. Snijd de taart in stukken en serveer met de salade.

Materialen

  • Bakplaat bekleed met bakpapier.

Bronvermelding

Margriet 33-11

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.