Avatar

Eigen recept van... Mirjam Vriend

Cherry trifle

Anders, Nagerecht, 4 personen, Anders

Ingrediënten

  • 150 ml melk
  • 150 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eierdooiers, losgeklopt
  • 4 eiwitten
  • 1 el suiker
  • 6 kokosmakronen (bij voorkeur van de banketbakker)
  • medium sherry
  • 150 gram Italiaanse kersen op siroop (amarene)

Bereiden

Verwarm de melk met de slagroom langzaam op matig vuur. Meng 1 el. suiker en de vanillesuiker met de dooiers. Giet hier al roerend de hete melk bij. Doe terug in de pan en laat langzaam op middelhoog vuur binden. Haal van het vuur. Klop de eiwitten stijf met 1 el. suiker. Meng de eiwitten snel door de vla. Maak laagjes in een glazen kom van met sherry besprenkelde stukken kokosmakroon, in stukjes gesneden amarene (houd 12 hele kersen apart) en de luchtige vla. Verdeel de hele kersen over de bovenkant van de trifle. Zet het in de koelkast en laat goed koud worden.

Materialen

  • ziet er het leukst uit in een mooie glazen kom

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.