Avatar

Favoriet recept van... R vd Weerdt

Stoofpotje van riblappen met bockbier

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 120 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Anders

Ingrediënten

  • 1 eetl peterselie, fijngehakte
  • 50 gr boter
  • 600 gr riblappen, in stukken van 3 cm
  • snuf zout
  • snuf peper
  • 200 gr uien, grofgehakt
  • 1 winterwortel, in halve plakjes
  • 4 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 1 fles bockbier
  • 1/2 blokje runderbouillon
  • 1 theel tijm
  • 2 plakjes ontbijtkoek

Bereiden

Smelt de boter in een braadpan met dikke bodem, Wrijf het vlees in met peper en zout en bak het in enkele minuten bruin. Doe de uien, wortel en de helft van de bleekselderij erbij en bak enkele minuten mee. Voeg beetje bij beetje het bockbier toe waarbij je er voor zorgt dat het vlees en het bier steeds weer opwarmt. Doe het bouillonblokje, de tijm en de laurierblaadjes erbij en laat het vlees op een laag vuur één uur sudderen. Verkruimel dan de ontbijtkoek erboven en voeg de rest van de bleekselderij toe. Laat samen nog één uur sudderen totdat het vlees gaar is. Bestrooi vlak voor het serveren met de peterselie. Lekker met aardappelpuree.

Bronvermelding

Jumbo

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.