Avatar

Eigen recept van... Pammie Koeten

Maaltijdsalade met sugarsnaps en oesterzwammen

Salades, Hoofdgerecht, 2 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Wereldkeuken

Ingrediënten

  • 100 g sugarsnaps
  • 150 g oesterzwammen
  • 50 g pijnboompitten
  • 150 g spekblokjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 el ketjap manis
  • 1 kleine rode paprika
  • 2 tomaten
  • 2 bosuitjes
  • 1 slamixzak (met o.a. eikenbladsla)
  • 1,5 el balsamico-azijn
  • 1/2 el grove mosterd
  • 4-5 el olijfolie
  • zout, versgemalen peper

Bereiden

1. Haal de sugarsnaps af en kook ze in weinig water met zout beetgaar (5 min.)

Spoel ze in een zeef onder koud water af en laat ze goed uitlekken.

2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Schep ze op een borden bak de spekblokjes in de koekenpan zachtjes uit. Schep de krokante spekjes ook op het bord. Bak in het spekvet de oesterzwammen op hoog vuur bruin. Pers de teen knoflook er boven uit en roer de ketjap door het vet.

3. Snijd de paprika in blokjes, de tomaten in stukjes en de bosuitjes in ringetjes.

4. Klop in een kom de azijn, mosterd en olijfolie tot een dressing. Voeg peper en zout naar smaak toe.

5. Meng de slamix, paprika, tomaat, bosuitjes en dressing door elkaar in een slakom.

Schep op het laatste moment de sugarsnaps, oesterzwammen, spekjes en pijnboompitten erdoor.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.