7 Borrelhapjes Zonder Kaas

Anders, Hapje, 8 personen, Hollands

Ingrediënten

  • eieren

Bereiden

1.Poffertjes met gerookte zalm

1 zak kant en klare poffertjes

125 ml creme fraiche

citroensap

peper

100 gr gerookte zalm

bieslook

Poffertjes opensnijden en heel even verwarmen in de oven. Ondertussen een mengseltje maken van crème fraiche, citroensap en wat peper.

Dit tussen de opengesneden poffertjes smeren. Hierop een plakje gerookte zalm en wat bieslook.

--

2.Poffertjes met paling en zure room

1 zak kant en klare poffertjes

125 ml zure room

peper, zout

100 gr gerookte paling

gehakte peterselie

Poffertjes opensnijden en heel even verwarmen in de oven.

Zure room wat kruiden met peper, zout en wat gehakte peterselie. Zure room tussen de opengesneden poffertjes smeren. Hierop een stukje paling en wat peterselie.

--

3.Omeletrolletjes met zalmmayonaise (plm. 30 stuks)

5 eieren

peper, zout

boter om te bakken

1 blikje zalm (liefst rode zalm)

2 eetlepels mayonaise

wat fijngehakte peterselie of bieslook

cocktailprikkers

Klop de eieren met peper en zout los. Bak hiervan 5 dunne omeletjes. Laat de zalm uitlekken en verdeel deze in kleine stukjes. Maak er met de mayonaise, peterselie of bieslook. peper en zout een smeuïge, kruidige massa van. Besmeer de omeletjes met de zalmcrème en rol ze op. Snij elke omelet in 6 stukjes. Zet vast met een cocktailprikkers.

--

4.Omeletrolletjes met paté (plm. 30 stuks)

5 eieren

peper, zout

boter om te bakken.

150 gram roompaté

wat (koffie)melk of scheutje port of sherry (is nog lekkerder)

cocktailprikkers

Klop de eieren met peper en zout los. Bak hiervan 5 dunne omeletjes. Prak de paté fijn met de melk, port of sherry. Maak er een smeuïge massa van. Besmeer de omeletjes met de paté en rol ze op. Snij elke omelet in 6 stukjes. Zet vast met een cocktailprikkers.

--

5.Pikante omeletrolletjes met geroosterde paprika en mosterdmayonaise

5 eieren

zout, peper

1/2 theelepel pittige paprikapoeder of cayennepeper

1 lente-uitje

2 geroosterde paprika¿s (uit pot)

2 el fijngehakte peterselie

1 el olijfolie

1-2 el mayonaise

1-2 theel mosterd

cocktailprikkers

Eieren loskloppen met zout, peper, 2 eetlepels water. Lente-ui en paprika in kleine stukjes snijden en samen met de peterselie door het losgeklopte ei mengen.

Bak hiervan dunne omeletjes in de olijfolie.

Vermeng de mayonaise met de mosterd. Besmeer de omeletjes hiermee. Rol ze op en verpak ze in folie. Laat ze in de koelkast as opstijven.

Snij de omeletjes voor het opdienen in smalle reepjes. Zet de reepjes vast met prikker.

--

6 .Omeletrolletjes met tomatentapenade en basilicum

5 eieren

peper, zout

blaadjes basilicum

1 potje of bakje tomatentapenade

1 teentje knoflook (geperst)

2 eetlepels olijfolie

cocktailprikkers

Klop de eieren los met de knoflook, peper en zout. Verhit de olie en bak hiervan plm. 5 omeletjes.

Besmeer de omeletjes met de tomatentapenade en leg er wat blaadjes basilicum op.

Rol de omeletjes op. Snij ze in 5 of 6 stukken en zet vast met een prikker.

- --

7 .Omeletsushi met lente-uitjes

3 eieren

3 lente-uitjes

1 ½ cm verse gemberwortel

1 eetlepel Japanse sojasaus

1 eetlepel sesamolie

2 teentjes knoflook

2 eetlepels fijngesneden bieslook

peper, zout

zonnebloem- of arachide olie om te bakken

Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in hele fijne reepjes.

Maak de gemberwortel schoon en hak dit heel erg fijn.

Pel en snipper de knoflook heel fijn.

Klop de eieren los met 2 eetlepels water. Maak de eieren op smaak met sojasaus, sambal, peper en zout. Roer de lente-uitjes, gemberwortel en knoflook erdoor. Laat het eimengsel een half uurtje rusten.

Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak 2 grote omeletten. Eerst 1 oprollen. Die op de ander leggen en dan nog een keer samen oprollen. Snij hiervan stukjes van plm. 4 cm.

Lekker met zoete chilisaus.

Bronvermelding

Pwiggers

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.