Avatar Sascha ten Brink

uit Alblasserdam

Avatar

Favoriet recept van... Marianne Stokkel

Mini-kerstbroodjes

Brood/sandwiches, Brunch, 20 personen, Wachttijd 90 minuten, Hollands

Ingrediënten

  • 1 pak broodmix voor witbrood
  • 25 g boter
  • 3 dl water
  • 50 g basterdsuiker
  • 45 g amandelen
  • 50 g oranjesnippers
  • 50 g sukade
  • 150 g rozijnen
  • 1 ei

Bereiden

Maak het deeg volgens de aanwijzing op het pak.

Voeg er extra basterdsuiker aan toe.

Laat het deeg rijzen.

verkruimel de geschaafde amandelen en snijd de oranjesnippers en de sukade wat kleiner.

Was de rozijnen en laat ze uitlekken.

Kneed de amandelen, oranjesnippers, sukade en de rozijnen door het deeg en verdeelhet in circa 20 stukken.

Maak er bolletjes van en plat iets af.

Leg op 2 bakplaten bakpapier, leg de bolletjes erop., dek ze af met plastic folie en laat ze nog eens 30 minuten narijzen.

Haal het folie weg en bestrijk de bolletjes met het losgeklopte ei.

Schakel de oven in op 180°C. en bak de broodjes 20 minuten.

Laat ze afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.

Materialen

  • Weegschaal; kom; mixer; maatbeker; keukenmachine; vergiet; 2 bakplaten; bakpapier; plastic folie; kom; vork; kwastje; oven; mes; snijplank.

Bronvermelding

Sascha ten Brink

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.