Avatar

Favoriet recept van... Nancy Molenaar

Speculaasmuffins met amandelcreme

Gebak, Hapje, 6 personen, Hollands

Ingrediënten

  • 230 gram (tarwe) bloem

Bereiden

230 gram (tarwe) bloem

1 theelepels bakpoeder

125 gram boter (kamertemperatuur)

250 gram kristalsuiker

speculaaskruiden naar smaak

1 theelepel vanille extract

3 middelgrote eieren (kamertemperatuur)

100 ml melk (kamertemperatuur)

een mespuntje zout

Maak het cupcake beslag

1. Verwarm je oven voor op 175ºC en plaats de cupcake vormpjes in een muffin pan. Mix de boter totdat deze zacht is, voeg daarna de suiker, vanille en de eieren toe en mix dit voor ongeveer 3 minuten.

2. Zeef de bloem, bakpoeder en speculaaskruiden in een schaal en voeg dit met de melk aan je mixer(schaal) toe en meng dit alles tot een geheel. Als het beslag te dik is voeg je nog een klein beetje melk toe.

3. Verdeel het beslag over de vormpjes (vul ze tot de helft vol) en bak de cupcakes voor 15 tot 20 minuten. Prik met een tandenstoker in het midden van je cupcake, komt deze er schoon uit dan zijn je cupcakes klaar en kun je ze laten afkoelen.

4. Ondertussen kun je de amandel botercreme maken.

Ingrediënten voor de botercreme:

200 gram boter (kamertemperatuur)

1 theelepel (of iets meer als je dat zelf lekker vind) amandel aroma (of extract)

175 gram bakkerspoeder

10 ml melk (kamertemperatuur)

Amandelcreme:

1. Doe de boter in je mixerschaal en mix dit totdat het zacht is. Voeg dan de bakkerspoeder en de aroma/extract toe en mix dit voor een minuut of 4. Zodra de cupcakes zijn afgekoeld kun je de botercreme aanbrengen.

Bronvermelding

foody

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.