Avatar Yvette Kordes

uit Montfoort

Avatar

Favoriet recept van... Annelini D'Angelo

8 Zoete Bijgerechten van Appel en Peer (Handig Voor Kerst)

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders

Ingrediënten

  • appel en peer

Bereiden

1. Kleine handpeertjes gestoofd in witte port gevuld met toef blauwschimmelkaas (romig geroerd met even veel mascarpone), toefje bleekselderijgroen.

2. Partjes appel (1/2 kilo) gepocheerd in 2 dl appelwijn met 2 kruidnagels, 3 pepertjes, 1/2 kaneelstokje. 50 gr rozijnen, 50 gr walnoten erdoor, zoeten met honing.

3. Stoofpeertjes (heel), gestoofd in 3 dl bisschopswijn met evt nog 2 el suiker, waaiervormig naar steel toe ingesneden.

4. Appelmoes van verschillende appels, marmer-geroerd met bosvruchten-zonnefruit (zonnatura), gegarneerd met citroenmelisse en appelpartjes.

5. Partjes stoofpeer, 2 uur gestoofd in 1 dl rode wijnazijn en 1 dl water. Met 200 gr suiker, wat kaneel en kruidnagelpoeder nog 1/2 uur zacht laten stoven. Laten afkoelen.

6. Halve kleine handappel )uitgehold tot bakje, 1/2 uur gepocheerd in zoete witte wijn', warm gevuld met chutney en wat mangosaus erover.

7. Kleine peertjes schillen, doorboren, vullen met confiture met rum (Hero), in bladerdeeg, met honing bestrijken, bij 225 graden 15 min bakken.

8. In stroopje van 2 dl water, 100 gr suiker en citroenschil halve appels (steeltje eraan, klokhuis eruit) onder bedruipen gaarstoven, holte vullen met cranberrycompote.

Bronvermelding

Onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.