Avatar Ger Bakker

uit Zwolle

Avatar

Favoriet recept van... Ger Bakker

'Vetverbrandend voedsel' Iets eten waardoor je zomaar afvalt? Wie wil dat niet

Anders, Hoofdgerecht, 1 personen, Hollands

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

Enkele producten die je vetverbranding stimuleren!

Hallo lieve allemaal, naar aanleiding van mijn voedsel specialisatie werkstuk voor mijn opleiding, heb ik een paar boeken gelezen over wat voedsel allemaal met je doet. Ik heb een paar tips die je gemakkelijk kan toepassen in je eetpatroon, waardoor je vetverbranding gestimuleerd wordt!

Hier komen ze:

- VOLKOREN PRODUCTEN: dus ook brood, pasta, rijst enz. zorgen voor een vol gevoel, en door de vele granen zorgen ze voor een betere stoelgang, waardoor je niet dat pafferig of 'dikke buik' gevoel krijgt.

- CHAMPIGNONS: champignons (en dan vooral in combinatie met kip of kalkoen) zorgen voor vet afbraak en is heel goed tegen de bestrijding van cellulitis.

- AZIJN: azijn door je salades doen stimuleert je lichaam om sneller en met meer energie je voedsel af te breken, waardoor je lichaam minder kans krijgt om vetten enz. op te slaan.

ANANAS: DE vet killer! Af en toe een heel dag alleen ananas als tussendoortje te gebruiken kan in een week tijd je metabolisme en vetverbranding met 4% verhogen!

SOJA PRODUCTEN: soja verstevigt je spieren en je huidcellen waardoor je een fijner huid structuur krijgt en ook helpt het bij het afvallen.

KIWI: kiwi's hebben veel vezels en hebben een hoge zuurgraad waardoor je vet en suikers sneller worden verbrand of niet helemaal worden opgeslagen in het lichaam.

ASPERGES: asperges hebben veel vezels die je stoelgang bevorderen en zo ook het 'platte buikje' helpen verkrijgen!

GRAPEFRUIT: door de hoge zuur concentraat is deze een hele goede (super)fruit waardoor vetten als het waren smelten.

TIPS:

-eet alle fruit altijd VERS, dus niet in siroop of in sappen. Er kan dan wel 100% sap staan maar zelf je sap maken is ALTIJD beter.

- meng NOOIT zuivel met fruit! Ook al zijn er zoveel drankjes zoals melk&fruit enz. deze zijn SLECHT voor je. Zuivel gaat niet samen met de zure graad gehalte van fruit. Als je zuivel met fruit mengt gaan meer dan 84% van de vitamines en goede zuren van de fruit verloren!!

*** Een goed voorbeeld voor een optimale vet verbrandings dagje': ontbijt: 3 volkoren boterhammen met kipbeleg

middag: 2 kiwi's

namiddag: champignonsoep (zelfgemaakt is het beste!)

avond: gegrild/gebraden kip of kalkoen met champignons en uiringen.

late snack: 2 ananasschijven (op sap!)

Bronvermelding

Benben

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.