Avatar

Favoriet recept van... Annelini D'Angelo

(HARTIGE TAART) Pittige kruidentaart met ham en paturain

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Ingrediënten

  • 3 eieren; 3 plakjes diepvries bladerdeeg;

Bereiden

3 eieren; 3 plakjes diepvries bladerdeeg; halve eetlepel bloem; 100 g gesneden ham; 1 kuipje paturain met kruiden (80 g); snufje (selderij)zout; peper; half bosje peterselie

Hulpmiddelen

Taartvorm van 22 cm doorsnee

Voorbereiding

2 eieren in 10 minuten hard koken. Laten schrikken en pellen. Bladerdeeg in 10 minuten ontdooien. Lage taartvorm (22 cm) invetten. Met bloem aanrecht en deegroller bestuiven. Plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap, ongeveer 2 cm groter dan vorm. Hiermee vorm bekleden. Ham in smalle reepjes snijden. Gekookte eieren in kleine stukjes snijden. Boven kom 1 ei breken. Toevoegen: ham, stukjes ei, paturain, selderijzout en peper. Peterselie erboven fijnknippen. Door elkaar roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Over voorverwarmen op 200 graden. Over bladerdeegbodem ham-eimengsel verdelen. Op rooster in midden van oven taart in 25 minuten goudbruin en gaar bakken.

Serveertips

Lekker met een salade en een glaasje Pinot Blanc.

In puntjes gesneden kun je hem ook als borrelhapje geven.

Bronvermelding

Tip Culinair 22 jun. 2012, 15:46

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.