Avatar Kees Patat

uit Antwerpen

Avatar

Favoriet recept van... Joke de Keizer

'Focaccia Pugliese met tomaat en knoflook'

Brood/sandwiches, Hapje, 4 personen, Italiaans

Ingrediënten

  • knoflook

Bereiden

4 tenen knoflook, gepeld en gehakt

11/2 dl olijfolie

500 gr tarwe bloem

1 el zeezout, fijn

20 g gist

3 dl water

Zout water

30g zeezout

1 dl water

6 pruimtomaten, flinterdun gesneden

Doe de knoflook in de olie en laat voldoende trekken. Het liefst 24u. Doe de bloem, zout, gist, de helft van de knoflookolie en al het water in een bekken en meng ferm door elkaar. Kneed het deeg nogmaals op een met bloem bestoven werkblad. Doe terug in de bekken en laat 1 uur rusten.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg op het werkvlak uit tot een dikte van 2 1/2 cm. Besprenkel met het zoute water en de rest van de knoflookolie, prik vervolgens het deeg grof in met een broodmes. Verdeel de flinterdune tomaten over het deeg en druk deze licht aan. Leg het deeg op bakpapier en laat 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de focaccia in 25 minuten goudbruin.

Bronvermelding

kookcursus

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.