Avatar Ruddi Veraa

uit Banholt

Avatar

Favoriet recept van... Bianca V

Aardappelpuree met balletjes in tomatensaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Ingrediënten

  • 5 Gote vastkokende aardappelen
  • 200 g Verse spinazie
  • 400 g Gemengd gehakt
  • 4 dL Tomatensaus
  • 1 Ei
  • 50 g Broodkruimels
  • 1 Sjalot
  • 50 g Platte peterselie
  • 50 g Boter
  • Peper
  • Zout

Bereiden

Schil de aardappelen en gaar ze 10 minuten in een bodempje water in de microgolfoven op 750 watt. • Verhit de helft van de boter in de wok en fruit de fijngehakte sjalot. • Voeg de spinazie toe, breng op smaak met peper en zout en laat garen. • Giet het vocht af en hak de spinazie fijn. • Meng de spinazie met het gehakt, het broodkruim en het ei. Kruid met peper en zout. • Maak balletjes van het gehakt en kook ze 10 minuten in de tomatensaus. • Pureer ondertussen de aardappelen, samen met de rest van de boter en de fijngehakte peterselie. • Breng op smaak met peper en zout. • Dien samen met de balletjes op.

Tip

Vervang het gemengd gehakt door lamsgehakt en geef een zuiderse toets aan dit gerecht.

Bronvermelding

a

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.