Avatar

Favoriet recept van... Karina Engelen

Zoervleisch oet Limburg (Limburgs zuurvlees)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Ingrediënten

  • 600 gram runderpoulet,

Bereiden

600 gram runderpoulet, sukadelappen of runderlappen

4 deciliter witte (wijn)azijn

4 deciliter water

60 gram boter

2 forse uien

2 plakken ontbijtkoek

1 eetlepel appelstroop

2 kruidnagels

2 blaadjes laurier

1 eetlepel bindmiddel (bijvoorbeeld Maizena)

versgemalen peper en zout naar smaak

Voorbereiding (een dag vooraf):

Snij de sukade- of runderlappen in grove stukken.

Bestrooi het vlees met zout en gemalen peper.

Snij de twee uien in ringen.

Meng in een ruime kom de (wijn)azijn met het water.

Voeg de gesneden uien, blaadjes laurier en kruidnagels toe.

Schep de stukken rundvlees door de marinade.

Het vlees afdekken en 24 uur in koelkast laten marineren.

Bereiding:

Vlees en uien uit de marinade scheppen en droogdeppen met keukenpapier.

In een braadpan boter verhitten en het vlees, tezamen met de uien aanbakken.

Ontbijtkoek verkruimelen en deze samen met de stroop en de helft van de marinade aan het vlees toevoegen.

Het geheel ongeveer drie uur zachtjes laten stoven in de afgedekte pan.

Het gerecht is klaar wanneer het vlees bijna uit elkaar valt.

Eventueel binden met Maizena.

Naar eigen smaak nog wat peper en zout toevoegen.

Limburgs zoervleisch smaakt op z’n best met verse patates frites en zelfgemaakte appelmoes

Bronvermelding

wijn blog

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.