Avatar Nelleke Hagens

uit Amstelveen

Avatar

Favoriet recept van... Monique Diederen

Elena's ovenschotel

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 40 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Mediterraan

Ingrediënten

  • 300 gram cervelaat
  • 2 uien
  • 5 tomaten (of blik)
  • 1/2 l.blik (chinese) sperziebonen
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 2 teentjes knoflook
  • zout, peper
  • 2 theelepels italiaanse kruiden
  • 300 gram macaroni
  • 1 zakje witte saus
  • 1/2 bekertje crème fraîche
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 1/2 zakje Parmesaanse kaas

Bereiden

Voorbereiden: Worst in stukjes snijden, uien pellen en snipperen, tomaten ontvellen en in stukjes snijden. Bonen afgieten.

In pan boter verhitten, ui 3 min. fruiten. Tomaat erbij en 2 min. meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Sperziebonen erdoor scheppen. Groentemengsel op smaak brengen met zout, peper en italiaanse kruiden.

In andere pan met water de macaroni koken.

In steelpan witte saus maken met water. Van het vuur af en crème fraîche en geraspte kaas erdoor roeren. (Zelf een roux met water maken kan ook, zie recept elders in dit schrift).

Ovenschotel invetten.

Achtereenvolgens erin scheppen:

helft van de macaroni, groentenmengsel, stukjes worst, rest van de macaroni.

Saus erover schenken.

Parmesaanse kaas erover strooien.

Bereiding: Oven voorverwarmen op 200 graden. In het midden van de oven de schotel in 30 min. goudbruin laten worden.

Lekker met sla.

Kan een dag tevoren worden gemaakt. Als elke ovenschotel erg prettig met gasten.

De kokkin hoeft het borreluurtje niet te missen.

Materialen

  • oven, grote diepe ovenschaal, grote pan, steelpannetje.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.