Avatar Jolanda Stam

uit Zoetermeer

Avatar

Favoriet recept van... Annelini D'Angelo

Antilliaanse Pasteitjes (Pastechi)

Anders, Buffet, 20 personen, Wachttijd 180 minuten, Bereidingstijd 60 minuten, Wereldkeuken

Ingrediënten

  • zie bij bereiding

Bereiden

Voor de vulling:

- 750 g rundergehakt

- 2 eetl olie

- 1 ui, gesnipperd

- 1 paprika, klein gesneden

- 1/3 Madame Jeanette, fijngesneden of 1 theel mango chutney

- peper, kerriepoeder, komijnpoeder, maggi

- 1 theel piccalilly

- 2 eetl soya sauce (Ketjap Asin)

- ca. 15 gevulde olijven, in 2 gesneden

- 1/2 kopje rozijnen

- 2 theel tomatenpuree

- 1 liter frituurolie

Voor het deeg:

- 1,5 kilo bloem

- 290 g margarine (of Crisco)

- 4 eetl suiker

- 2 theel zout

- ca. 2 3/4 kopje koud water

Bereiding van de vulling:

Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, paprika en Madame Jeanette voor een paar minuten. Peper, kerriepoeder en komijnpoeder toevoegen en roer alles goed dooreen. Voeg het gehakt bij het groentemengsel en goed roeren. Daarna maggi, piccalilly, soya sauce, olijven, rozijnen en tomatenpuree toevoegen en goed blijven roeren. Doe daarna het gehakt in een vergiet, laat het uitlekken totdat het vet eruit is. Laat het afkoelen voordat we de pasteitjes gaan vullen.

Bereiding van het deeg:

Doe de bloem, boter, suiker en zout in een mixerkom. Gebruik de mixer deeghaken om dit deeg te maken. Meng alles goed samen. Voeg het water beetje bij beetje toe terwijl de mixer op een lage snelheid blijft kloppen. Laat de mixer kneden totdat het een soepel deeg wordt (ca. 5 minuten). Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak met de handen totdat het soepel aanvoelt. Het deeg in 2 verdelen en strengen vormen. Bedek ze met een vochtige keukendoek voor ca. 30 minuten. Daarna het deeg 2 cm. breed snijden. Druk beide kanten door de bloem en rol ze (niet te dik) met een deegroller uit tot mooie ronde plakjes.

Afwerking:

Vul elk rondje met 1 of 2 eetl vulling. De vulling mag er niet uit komen. Maak de randen vochtig met water en vouw ze dicht, zodat er een half maantje ontstaat. Druk de randen goed aan en vorm met de wijsvinger de rand of druk de rand met een vork goed aan. Bestrooi een dienblad met bloem om de pasteitjes mooi naast elkaar te zetten. Bestrooi nu de pasteitjes met bloem, bakpapier (of vetpapier) erop zetten daarna weer met bloem bestrooien en zo gaat het door. Verhit de olie (1 liter) in een frituurpan en bak de pasteitjes goudbruin aan beide kanten. Eerst aan de bovenkant (bolle kant) bakken. Laat ze daarna goed uitlekken op keukenpapier.

Tip:

- De pasteitjes kunnen zowel gebakken als ongebakken in de diepvries

bewaard worden. De gebakken pasteitjes kunnen in een

voorverwarmde oven op 200 graden C. worden opgewarmd. De

niet-gebakken pasteitjes kan men gewoon uit de diepvries halen en

meteen in heet olie bakken.

- De pasteitjes kunnen ook gevuld worden met o.a. geraspte extra

belegen kaas, tonijn, garnalen, oesters of kabeljauw.

Materialen

  • - frituurpan - mixer met deeghaken - deegroller - keukenpapier

Bronvermelding

Desiree Da Costa Gomez

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.