Avatar Manon Schoo

uit Leiden

Avatar

Favoriet recept van... Reini Hulsker-Bosma

Geitenkaas-tijm-uientaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Bereidingstijd 40 minuten, Frans

Ingrediënten

  • 5 plakjes hartige taart-deeg
  • 50 gram ongezouten boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 grote rode uien, in ringen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 150 ml slagroom
  • 1 el fijngehakte tijmblaadjes
  • 100 gram milde, zachte geitenkaas (bv. Bettine Blanc)
  • gemengde sla, voor erbij

Bereiden

Bekleed (ingevette) taartvorm met de (ontdooide) plakjes deeg voor hartige taart. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Smelt de boter en de olijfolie in een koekenpan. Roerbak de ui en knoflook zachtjes 20 min tot ze zacht en goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. (Giet eventueel de uien af; nogal veel boter!)

Klop in een kom de eieren+ eidooiers+ slagroom door elkaar. Roer er de ui en de gehakte tijm door en schenk in de deegbodem. Verkruimel de geitenkaas erover en zet in de oven (iets onder het midden). Garneer met takjes tijm en serveer met een salade.Bak 35-40 minuten tot de taart goudbruin is.

Materialen

  • taartvorm 24 cm doorsnede

Bronvermelding

delicious, maart 2008

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.