Avatar

Favoriet recept van... Heidi Zwitserland

Pesto van zevenblad (Hollandse Pesto)

Anders, Hapje, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Hollands

Ingrediënten

  • 2 handenvol zevenblad (Mag ook iets meer zijn)
  • 4 tenen knoflook
  • peper en zout naar smaak
  • 50 g walnoten of pijnboompitten
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 150 ml olijfolie

Bereiden

Scheur de blaadjes van het zevenblad eerst in stukjes.

Doe alles in een mixkom en maak het geheel fijn met een staafmixer.

Doe het in een schoongemaakt potje. Heel lekker op een stukje brood.

Informatie Zevenblad:

Zevenblad is het bekendste onkruid onder de tuinliefhebbers. Het heeft meestal zeven bladeren, maar ook wel eens negen. (kijk op internet).Het is een groente die heel vroeger hier is terechtgekomen. In de Middeleeuwen werd het massaal aangeplant als middel tegen jicht.

Fijngesnipperde blaadjes kan men gebruiken in een lentesla. Gestoofd is het te gebruiken als spinazie. Maak het op dezelfde wijze klaar als spinazie. Jonge blaadjes in het voorjaar zijn uitstekend te gebruiken in de soep.

Bronvermelding

N.B.

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.