Avatar

Favoriet recept van... Conny van Vliet

Nasi goreng kampung (gebakken rijst) van Lonny Gerungan

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 20 minuten, Oosters

Ingrediënten

  • 5 el olijfolie
  • 200gr speklapjes, in reepjes
  • 3 sjalotjes, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 7 rawits, fijngesneden ( pepers )
  • 1 tl trasi bakar
  • 300gr gare rijst, volledig afgekoeld
  • 1 kleine prei, donkergroen verwijderd, in dunne ringen
  • 2 el lichte Chinese- of Japanse sojasaus
  • zout & zwarte peper
  • 50 gr taugĂ©

Bereiden

Verhit de olie in een wajan ( of wok ) op hoog vuur en bak de speklapreepjes ca 3 min.

Voeg sjalot, knoflook, rawits en trasi toe en roerbak 2 min.

Schep de rijst en de prei erdoor.

Voeg sojasaus en zout naar smaak toe en schep alles 5 min. om

doe als laatste de taugé erdoor en breng eventueel op smaak met sojasaus.

Schep alles om tot de rijst goed heet is.

Lekker met een frisse salade.

Materialen

  • Nasi goreng is een complete maaltijd en wordt gemaakt met kliekjes van de vorige dag. Daarom bestaat er geen vast recept. Er zijn tal van variaties, waar Nasi goreng kampung er een van is.

Bronvermelding

Lonny Gerungan

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.