Avatar Tinie Dröge

uit Rijswijk Zh

Avatar

Favoriet recept van... Mirjam van Velzen-Van Lohuizen

Geroosterde pompoen-tomatensoep

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Wereldkeuken

Ingrediënten

  • 750 gram geschilde pompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1/2 el olie
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 1/2 el suiker
  • 2 stuks kruidnagelen
  • 1 takje tijm
  • 750 ml kippebouillon (tablet)
  • 1 bekertje creme fraiche
  • 2 el geschaafde amandelen
  • zout
  • peper

Bereiden

Van te voren.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in blokjes en bak deze 20 minuten op een bakplaat in het midden van de oven. Snijd de knoflook in plakjes en snipper de ui en de knoflook glazig. Voeg de tomatenblokjes, pompoen,suiker, kruidnagelen, tijm en de bouillon toe. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Verwijder de kruidnagelen en de tijm. Pureer de soep in de keukenmachinen of met een staafmixer (of wrijf de soep door een zeef). Breng op smaak met zout en peper en eventueel suiker.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan mooi goudbruin.

Serveer.

Schep de soep in de borden en garneer met een schepje creme fraiche, geroosterde amandelen en een takje verse tijm. Geef er vers knoflookbrood bij: bestrijk sneetjes stokbrood met olijfolie en wrijf ze in met een doorgesneden teentje knoflook. Bak de sneetjes in de oven knapperig (175 graden).

Tip: Vervang de kippenbouilloon door groentebouillon om de soep vegetarisch te maken.

Materialen

  • Oven, keukenmachine of staafmixer.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.