Avatar

Favoriet recept van... Els Roovers-Schrama

Kernhem kaasfondue

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands

Ingrediënten

  • 200 gr jong belegen kaas (geraspt)
  • 200 gr kernhem (geraspt)
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 1 el cognac
  • maizena
  • evt. bieslook
  • 2 meergranenbollen

Bereiden

Verhit de wijn in een pan. Pers er een teentje knoflook boven uit. Voeg langzaam beide kaassoorten toe, laat daarbij het mengsel steeds koken. Breng op smaak met (flink) peper en cognac. Evt. binden met maizena aangemaakt met wat water. Voeg naar wens nog wat fijngesneden bieslook (of andere verse kruiden) toe. Kapje van de bolletjes snijden en bolletjes uithollen tot ca. 1 cm van de rand. Kaasfondue hierin scheppen. Bolletjes in het midden van het bord leggen en serveren met bv. grof gesneden meergranen brood, cherry-tomaatjes, champignons, gekookte aardappelstukjes, paprika en stukjes gerookte kip.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.