Citroenkip

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Slank, Voorbereidingstijd 5 minuten, Wachttijd 30 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Wereldkeuken

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 citroen
  • 1 zakje verse tijm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • zout en peper
  • 2 tenen knoflook

Bereiden

*boen de citroen goed schoon onder stromend water. Rasp de schil op een fijne rasp, bewaar de zest. Pers de citroen uit. Pel de knoflooktenen en plet deze een beetje. Snij de kipfilet in de lengte in repen van ca. 1/2 (tot 1) cm dik.

* doe de helft van het citroensap met de olijfolie, honing, knoflook en blaadjes van ca 3 takjes tijm in een kom. Ongeveer een halve theelepel zest toevoegen en naar smaak zout en peper. Goed doorroeren. Kiprepen door de marinade mengen en afgedekt minstens een half uur in de koelkast laten staan.

* haal de kipfilets uit de koelkast en dep de marinade er een beetje af (teveel marinade bakt aan in de grillpan en geeft veel rook). Verhit de grillpan op hoog vuur en leg de kipfilets erin. bak aan weerskanten tot de kip gaar is (ca 5 min aan iedere kant).

* Lekker met risotto en een salade (maak dressing met restant citroensap een beetje zest!)

Materialen

  • grillpan, rasp

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.