Avatar Ria Olivier

uit Amstelveen

Avatar

Favoriet recept van... Monique Diederen

'Bloemkoolcurry extra', van Jan Anton (Indiaas)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas

Ingrediënten

  • 1 bloemkool in roosjes en .......

Bereiden

1 bloemkool in roosjes

200 g vastkokende aardappelen in blokjes

1 gesnipperde ui

wat bosuitjes in ringetjes

1 tl gemberpoeder

2 chilipepers in reepjes

2 gesnipperde teentjes knoflook

1 à 2 eetl kerriepoeder

3 tl kruidenbouillonpoeder

olijfolie

1tl gemalen komijn

½ tl kurkuma

2 tl milde paprikapoeder

1 flinke tl mosterd

3/4 dl yoghurt

peper en zout

-

Verhit de olie in een pan, liever natuurlijk een wok, en roerbak de de knoflook, ui, bosuitjes met de aardappelen en de chilireepjes met de komijn, kerriepoeder en de kurkuma en laat alles 5 minuten meebakken op een matig vuur. Breng het geheel op smaak met de gember, paprikapoeder, mosterd, kruidenbouillonpoeder en peper en zout. Laat dit nog 3 minuten meebakken.

-

Voeg nu de bloemkoolroosjes en wat water toe en laat het geheel gaar worden.

Als de curry gaar is, voeg dan de yoghurt toe. Goed omscheppen en de curry is klaar.

-

Deze curry is lekker met rijst of naanbrood.

-

Ook lekker om doperwten of tomaten toe te voegen.

Bronvermelding

Jan Anton

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.