Avatar Ria Olivier

uit Amstelveen

Avatar

Favoriet recept van... Monique Diederen

Borrelhapjes, Empanadas speciaal', van Paul

Anders, Hapje, 6 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Wachttijd 30 minuten, Bereidingstijd 60 minuten, Spaans

Ingrediënten

  • aantal plakken diepvriesbladerdeeg naar wens en ..

Bereiden

aantal plakken diepvriesbladerdeeg naar wens

rundergehakt

in de keukenmachine gemalen ontbijtspek en plakjes chorizo

gesnipperde knoflook

gesnipperde ui

1 heel fijngesneden preitje

in stukjes gesneden gedroogde tomaten

pikante paprikapoeder

tomatenketchup

olijfolie

peper en zout

komijn

oregano

scheut sherry

-

Je kunt de vulling voor de empanada´s zelf naar smaak samen stellen en daar had ik echt zin in, de verhouding tussen spek, gehakt en chorizo is een kwestie van smaak. Ik vond dat ik teveel spek-chorizomassa had. Er zat wel gehakt bij, maar de spek-chorizo was te overheersend, ik heb er toen wat meer gehakt bij gedaan. Dus: proeven!

-

Zo maakte ik ze:

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Bak de gesnipperde ui kort in de olie samen met de klein gesnipperde knoflook, dan de spek-chorizomassa toevoegen.

Laat dit 10 minuten zachtjes bakken.

Roer de in stukjes gesneden gedroogde tomaten, het preitje, de pikante paprikapoeder, tomatenketchup, peper, het zout, de komijn, oregano en de rul gebakken rundergehakt erdoor.

-

Rol de velletjes bladerdeeg een beetje uit op een met bloem bestrooid aanrecht, steek daar rondjes van 8 cm doorsnede uit (met een glas). Dit is de maat voor een borrelhapje.

Je legt de vulling op een rondje. Je klapt dat dubbel, doe er niet teveel vulling op, je moet de randen goed kunnen aandrukken. Eventueel wat water gebruiken.

Vet een bakblik in of gebruik bakpapier, erg handig, en leg de empanada's erop.

-

Bak ze 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175°. Empanada´s warm serveren.

Lekker als borrelhapje

Je kunt empanada's goed invriezen.

-

Mijn gasten smulden van deze hapjes, maar vertelden me dat ik beter een empanadavorm kon gebruiken! Ik wist niet eens dat dat bestond. Ik ga meteen op zoek naar zo'n apparaatje, want dat scheelt enorm veel tijd.

Bronvermelding

Paul

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.