Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Aardappel-biersoep

Soepen, Hoofdgerecht, 2 personen, Voorbereidingstijd 45 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 06 mrt. 2014, 03:46 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 650 g. aardappels
  • 400 g. dunne preistelen
  • 1 ui
  • 5 takjes selderij
  • 150 g. magere spekblokjes
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 flesje pils (300 cl)
  • zout en peper
  • 100 g. boerenham

Materialen

  • Staafmixer,

Bereiden

Aardappels schillen en wassen.

Prei schoonmaken en wassen.

1 stukje prei van 10 cm lengte apart houden.

Rest van prei in stukjes van 1 1/2 cm. breed snijden.

Ui pellen en in stukjes snijden.

Selderij fijnknippen.

In pan doen: aardappels, prei, ui, selderij, spekblokjes, bouillontablet, laurierblaadjes en 1/2 l. water.

Met deksel op pan aan de kook brengen en ca. 25 minuten zachtjes koken. Soep boven andere pan zeven.

Laurierblaadjes uit aardappelgroentemengsel tot gladde massa pureren.

Door bouillon roeren.

Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereiding:

Al roerende met garde bier aan soep toevoegen

Soep opnieuw ca. 10 minuten op zacht vuur verwarmen.

Af en toe eens roeren.

Intussen achtergehouden prei in heel dunne ringen snijden. Prei door soep roeren en nog ca. 5 minuten meeverwarmen.

Ham inreepjes snijden.

Soep op smaak brengen met zout en peper.

In twee borden scheppen.

Ham erover verdelen.

Serveren met roggebrood.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.