Avatar

Eigen recept van... Vivian Schobben

Hongaarse goulash

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 180 minuten, Anders

Laatst aangepast: 10 apr. 2005, 12:04 | 25 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr doorregen runderlappen
  • 100 gr boter
  • 50 gr spekreepjes
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 2 el bloem
  • 1,5 el paprikapoeder of chilipoeder
  • 1 blikje tomaatstukjes (400 gr)
  • 1 dl rode wijn
  • 2 dl vleesbouillon
  • 2 tl tijm
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 250 gr sperziebonen

Materialen

  • braadpan, zeef

Bereiden

Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin. Bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes mee.

Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukken. Schep de ui, knoflook en paprika door het vlees en bak alls nog ca. 2 minuten. Strooi het paprikapoeder erover en bak dit ca. 2 minuten zachtjes mee.

Schenk de gezeegde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees. Voeg de tijm toe. Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes sudderen (op de kleinste pit of een vlamverdeler)

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze in drieën. Schep de aardappelblokjes en sperziebonen door de goulash en smoor het gerecht nog ca. 45 minuten zachtjes gaar.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.