Avatar

Eigen recept van... Vivian Schobben

Jachtschotel

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 255 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 10 apr. 2005, 10:48 | 69 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr magere runderlapjes
  • 4 uien
  • 100 gr boter
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 dl bruin van jus of rode wijn
  • 0,5 vleesbouillontablet
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1250 gr kruimige aardappelen
  • zout en peper
  • 2,5 dl melk
  • 2 handappels
  • 3 el paneermeel

Materialen

  • braadpan (die eventueel ook in de oven kan), ovenschaal, stamper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd het vlees in blokjes. Pel de uien en snijd ze in stukken.

Smelt 75 gr boter. Bak de uien en het vlees ca. 4 minuten.

Roer de paprikapoeder, bruin van de jus of rode wijn, bouillontablet en 2 dl warm water door het vlees. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en doe ze erbij. Laat het afgedekt ca. 2 uur in de oven sudderen.

Schil de aardappelen. Kook ze in water met zout in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Verwarm de melk en meng die erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Verwijder de laurierblaadjes. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Schep ze door het vlees.

Schep het vlees in een ovenvaste schaal. Schep daarop de puree. Bestrooi met paneermeel. Verdeel 25 gr boter erover.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de schotel in ca. 30 minuten warm worden en gratineren.

Dit is heerlijk met (rode) kool.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.