Avatar

Eigen recept van... Elvira Farla

Fettuccine met kip-champignonsaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 16:37 | 21 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr fettuccine of tagliatelle
  • 2 grote kipfilets
  • 1 el olijfolie
  • 30 gr boter
  • 2 plakken spek, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 80 ml witte wijn
  • 1,75 dl slagroom
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 el bloem
  • 2 el water
  • 35 gr versgeraspte parmezaanse kaas

Bereiden

Kook de fettuccine of tagliatelle in een grote pan kokend water met zout al dente.

Laat hem uitlekken en doe hem terug in de pan.

Snijd de kip en smalle reepjes. Verhit de boter en de olie in een koekepan met dikke bodem (of hapjespan) en bak de kip in 3 min. goudbruin. Voeg spek, knoflook en champignons toe en bak het geheel 2 min.

Voeg de wijn toe en kook het vocht tot de helft in. Voeg slagroom en lente-ui toe en breng de saus aan de kook. Meng de bloem met het water tot een glad papje en roer dit door de saus. Zet als de saus kookt het vuur laag en laat hem 2 min. pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Schep op laag vuur de saus door de pasta. Strooi de parmezaanse kaas erover.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.