Avatar

Eigen recept van... Vivian Schobben

Griekse kipsalade met spekjes

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 15 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 10 apr. 2005, 10:00 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 halve gerookte kipfilets (of 2 dubbele)
  • 0,5 krop ijsbergsla (of andere slasoort) in reepjes
  • 0,5 komkommer in schijfjes
  • 2 vleestomaten in plakjes
  • 100 gr katenspek in blokjes of reepjes
  • 2 el mandarijnenpartjes
  • 4 el Griekse fetakaas in blokjes
  • 1 el citroensap (of limoensap)
  • 1 el pijnboompitten of gehakte gemengde noten

Materialen

  • koekenpan, goede snijplank, scherp mes

Bereiden

Neem de kip tijdig uit de koelkast voor een optimale geur en smaak. Bij te koude kip is de smaak gauw verdwenen.

Snijd de kip in flinterdunne reepjes.

Leg de sla, de komkommer en de tomaat op het bord.

Bak het spek uit in een verwarmde koekenpan zonder olie.

Voeg het spek, de kip, de mandarijn en de feta toe aan de salade. Rooster de pitten in de voorverwarmde pan heel licht.

Besprenkel de salade met het sap van de citroen of limoen en bestrooi met de pitten.

Dit is heerlijk met grof volkorenbrood en tzatziki.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.