Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Zuurkool met gehakt uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 04 apr. 2005, 11:03 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 100 g magere spekblokjes
  • 300 g gehakt
  • zout en peper
  • 1/4 theel. kruidnagelpoeder
  • 1 zakje instant aardappelpuree a 125 g.
  • 1 1/2 dl. melk
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • 1 eetl. boter of margerine
  • 500 g. zuurkool
  • 2 eetl. paneermeel

Materialen

  • Braadpan, pan, ovenschotel, oven.

Bereiden

Voorbereiding:

Ui pellen en snipperen. In braadpan spekblokjes ongeveer 5 minuten uitbakken. Ui fruiten. Gehakt toevoegen en met vork losprakken. Ca. 5 minuten bakken. Op smaak brengen met zout, peper en kruidnagelpoeder. In pan puree maken met instant aardappelpuree, 31/2 dl. water en 11/2 dl. melk volgens gebruiksaanwijzing op zakje. Ei erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.

Ovenschotel invetten. Hierin achtereenvolgens scheppen: puree, gehaktmengsel en zuurkool. Bestrooien met paneermeel.

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 200 graden C. of gasstand 5-6.

Enkele klontjes boter over zuurkoolschotel verdelen.

In midden van oven ca. 25 minuten goudbruin laten kleuren.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.