Avatar

Eigen recept van... Jacqueline Coté

Lamsstoofpot - Kaatje Klerk

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Wachttijd 1 minuten, Bereidingstijd 150 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 12 apr. 2005, 10:45 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram lamsschouder in blokjes
  • 4 kleine uien gesnipperd
  • 1 handje rozijnen
  • 2 eetl ketjap manis
  • 1 liter runderbouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 4-5 korrels zwarte peper
  • 1 eetl bindmiddel

Materialen

  • Grote braad- of stoofpan met deksel, vlamverdeler.

Bereiden

Vlees aanbraden (in olie en/of boter) en uit de pan nemen. De uien fruiten en de puree even meebakken. Vlees weer in de pan. Zoveel bouillon erbij tot het vlees net onder staat. De kruiderij en rozijnen erbij doen. Het geheel langzaam laten sudderen op een vlamverdeler gedurende 2.5 uur. Eventueel tijm en laurier verwijderen.

Zo mogelijk opdienen in kleine stofpotjes met deksel en serveren met rijst of puree met een frisse salade.

Lekker met een volle rode wijn erbij

Dit recept is aan mij gegeven door de kokkin van Restaurant Kaatje Klerk te Midsland, Terschelling. Dit restaurant bestaat helaas niet meer, alleen dit lekkere recept. Je kunt er eindeloos mee en op variëren.

De hoeveelheden knoflook, tijm, peper en laurier zijn van mij. Het recept zegt alleen: knoflook, tijm, laurier, peper.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.