Avatar

Eigen recept van... Hester Happe

Kip ovenschotel met bier

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 120 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Anders

Laatst aangepast: 31 mrt. 2005, 15:05 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten (ontveld)
  • 6 aardappelen in dunne schijfjes
  • 1 ui
  • 1 winterpeen (schijfjes)
  • 150 mL stout of oud bruin
  • 25 g gesmolten boter
  • 200 g spekreepjes
  • 2 laurier bladeren
  • 1 grote ui
  • thijm
  • rozemarijn
  • zout
  • peper

Materialen

  • grote ovenschaal aluminiumfolie

Bereiden

Leg een laagje aardappels in de ovenschaal met daaroverheen het laurierblad en de kruiden. Leg hier op de kip en leg de ui, wortel en spekjes op de kip, hierover een laurier blad en nog wat kruiden. Afdekken met een laagje aardappels en giet hier het bier over, vervolgens de aardappels besmeren met de boter.

De schaal afdekken met aluminiumfolie en 1.5 uur gaar stoven in de oven bij ca. 150C. Daarna het aluminiumfolie verwijderen en nog een half uur in de oven laten staan.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.