Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

Camping, hier eten we ook lekker, Sperziebonensalade, lekker bij de barbecue, van Claudette

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 8 minuten, Wachttijd 10 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 20 mei. 2018, 22:52 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g sperziebonen
  • 1 tl kookvocht
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 hardgekookte eieren
  • zout en peper
  • olijfolie
  • wijnazijn
  • mosterd
  • iets suiker

Bereiden

Kook de sperziebonen 10 minuten. Laat ze afkoelen, eventueel in stukjes snijden.

Maak een sausje van de olie, azijn, mosterd, suiker, het theelepeltje kookvocht, zout en peper.

Vermeng de sperziebonen met de ui en het sausje en bestrooi het gerecht met de in stukjes gesneden ei en de peterselie.

-

Variatie:

Voeg een fijngesneden appel en 2 in stukjes gesneden tomaat toe.

-

Voeg uitgebakken spekjes en een half kopje paprikazuur toe.

-

Voeg reepjes komkommer, stukjes tomaat en heel chique garnalen toe.

Hierbij smaakt een sausje dat wat verrijkt is met een scheutje witte wijn, wat bieslook of dille.

Bronvermelding

Claudette

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.