Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

De lekkerste appeltaart van tante Christina

Anders, Hapje, 12 personen, Bereidingstijd 80 minuten, Anders

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:35 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • goudreinetten

Materialen

  • springvorm van 24 cm

Bereiden

1 kg goudreinetten (appels)

200 gr boter

300 gr bloem

100 gr witte basterdsuiker

mespuntje zout

2 eieren

sap van 1/2 citroen

50 gr rozijnen

vanille-essence

2 theelepels kaneel

1 eetlepel custardpoeder

paneermeel.

bereiding:

We maken voor de appeltaart eerst een deeg.

Doe de bloem in een kom en voeg de suiker en het zout toe, en roer dit goed door.

Kneed vervolgens de in blokjes gesneden boter, en losgeklopt ei er door.

Kneed net zolang tot dat er een mooie deegbal ontstaat.

Zet het deeg nu even weg in de koelkast, om tot rust te komen.

We hebben nu tijd om de vulling te maken.

Schil de appels en snijd ze in niet al te dunne schijfjes.

Doe de schijfjes in een kom en voeg de citroensap, de rozijnen, de kaneel, vanille-essense en de custard er door.

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Neem het deeg uit de koelkast en rol 3/4 van het deeg uit.

Vet de springvorm licht in.

Leg nu het deeg in de springvorm en druk dit zachtjes aan.

Snij het deeg wat over de rand komt weg . Strooi wat paneermeel over het deeg.

Vul nu de vorm met het appelmengsel, en verdeel dit goed over de taart.

Neem de rest van het deeg en rol dit nu uit, snij er smalle reepjes van.

Leg de reepjes kruiselings over het appel mengsel, let wel op dat je de randjes goed aan elkaar drukt.

Bestrijk het deeg nu met een losgeklopt ei.

Bak de taart op 180ºC. in de middelste stand van de oven in een uur af.

Laat als de taart klaar is hem 10 minuten afkoelen voordat u de springvorm verwijdert.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.